tisdag 21 februari 2012

Merit Wager intervjuas i finsk radio

TYSTNADENS POLITIK Merit Wager, som nyligen gav ut boken “Inte svart eller vitt utan svart och vitt” om den slappa och naiva svenska invandringspolitiken, intervjuades på måndagen i finsk radio. Här berättar hon bland annat om hur alla som över huvud taget söker asyl numera automatiskt också ska tilldelas det, och den stora rädsla som finns för att stämplas som rasist, främlingsfientlig eller “islamofob”. Liksom media i övriga Norden är man i Finland mer hederliga och använder benämningen invandringskritisk om Avpixlat, som omtalas en bit in i reportaget.



Wager menar att Sverige skiljer ut sig väldigt mycket jämfört med övriga Norden och Europa, och anser att ansvariga politiker inte tar sitt ansvar. Vidare hoppas hon att boken ska generera en debatt om hur det verkligen är ställt med den svenska invandringspolitiken, och poängterar samtidigt att varken hon eller miggorna är emot folk med reella skyddsbehov som är på flykt.

Det har för övrigt inte Avpixlat heller, dock är de en försvinnande liten del av alla så kallade flyktingar – ett synnerligen missbrukat ord – som varje år tas emot i Sverige. Faktum är att lite drygt fem procent av alla invandrare som kommit till Sverige sedan 1980 varit riktiga flyktingar. En problematik som på sikt riskerar att urholka asylrätten för de verkligt behövande.

Boken kan köpas HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar