måndag 28 maj 2012

Ensamkommande “ankarbarn” är en “vanföreställning”

Svart på vitt på Departementsserien, Ds 2004:54  http://www.regeringen.se/content/1/c6/03/69/59/36eefbf0.pdf (sid. 25, 26) "De flesta asylsökande ensamkommande barn som får uppehållstillstånd beviljas uppehållstillstånd med stöd av reglerna om humanitära skäl eftersom Migrationsverket inte kan hitta någon anhörig som barnet kan sändas tillbaka till. Antalet barn som beviljas flyktingförklaring är däremot lågt och ligger konstant runt två procent av ärendena. Det är vidare bara tio procent av de asylsökande ensamkommande barnen som beviljas uppehållstillstånd på grund av att de anses vara skyddsbehövande."

Få ensamkommande unga tar familjen till Sverige


Ensamkommande “ankarbarn” är en “vanföreställning”

ENSAMKOMMANDE “Ankarbarn” är de som kommer hit, får PUT pga av ömmande skäl (klassas som barn), låter det gå en tid och plötsligt knackar släkten på Sveriges dörr. Ekot tog därför hjälp av Migrationsverket för att försöka slå hål på den sk myten.
Mellan åren 2007-2010 kom drygt 4200 ensamkommande, där tio procent av dem sedan tagit hit 1.130 anhöriga, inklusive personer från utlandet som gift sig med en ensamkommande som hunnit bli 18 år. Man kallar det därför för en vanföreställning, att det inte stämmer dessa florerande uppgifter. Men de tio procenten med sina 1.130 anhöriga, är inte det “ankarbarn”?
Ronnie Magnusson på Migrationsverket har noterat inställningen och “vanföreställningen” i sina samtal med politiker i vissa kommuner:
- Det kan vara ett argument som dyker upp, att de bara kommer hit för att föräldrarna ska komma efteråt. Då kan vi bara dementera det och säga att så är det inte, och prata med eran grannkommun som har tagit emot i ett par år, så kommer ni se att bilden är inte så, säger Ronnie Magnusson.
SR
Dagsfärsk bild på en ensamkommande man som går gymnasiet i Rättvik.
Emellertid kan man läsa följande på Migrationsverkets sida:
Ett vanligt förekommande påstående är att de asylsökande barnen/ungdomarna skulle vara “hitskickade” till Sverige för att det är enklare för ett barn att få uppehållstillstånd.
Migrationsverket vill därför förtydliga att oavsett om en asylsökande person är barn eller vuxen prövar verket de skyddsskäl som den sökande uppgett. Om det visar sig att en person är i behov av skydd har åldern ingen betydelse utan han eller hon får uppehållstillstånd.
Om ett barn beviljas uppehållstillstånd som flykting eller skyddsbehövande har familjen rätt att återförenas med barnet/ungdomen i Sverige. Har barnet däremot fått uppehållstillstånd av synnerligen ömmande omständigheter bör en eventuell framtida familjeåterförening ske i hemlandet eftersom barnet inte har behov av skydd.
Under åren (2007–2011) beviljades totalt 6 109 ensamkommande barn/ungdomar permanenta uppehållstillstånd. Under samma period har 1 487 personer (föräldrar och syskon) beviljats uppehållstillstånd på anknytning till ett ensamkommande barn det vill säga knappt 25 procent.
Asylansökningar från ensamkommande:
2012 – 3100 (prognos)
2011 – 2657 (beviljade PUT: 2036)
2010 – 2393 (beviljade: 1351)
2009 – 2250 beviljade: 1060)
2008 – 1510 (beviljade: 793)
2007 – 1264 (beviljade: 869)
2006 – 816
2005 – 398
Tillägg
Det distribueras även ett dokument – en instruktionsmanual – bland flyktingsmugglarna i Mellanöstern, Centralasien och Nordafrika där det framgår hur den ensamkommande, som ofta är över 18 år, ska agera och ljuga i förhören på Migrationsverket. Släkten ska inte nämnas förrän man fått PUT och säkrat en plats i Sverige. Det dokumentet har tidigare publicerats på bloggarna översatt till engelska.

fredag 25 maj 2012

Fängelse efter misshandel av ensamkommande


Fängelse efter misshandel av ensamkommande

FÄNGELSE En ensamkommande mördas, en annan ensamkommande rispas med kniv och vittnar. Han misshandlas sedan av en kriminell kompis till de tre nu morddömda. Såväl polisen som den ensamkommande var övertygade att allt hade ett samband, att hans vittnesmål var grunden. Men det var betydligt mer banalt än så.
Vi tar det från början
Tidigare i april meddelades domen mot de tre som tog sig knarkpåverkade in till ensamkommande på asylboendet Kärråkra i Eslöv en kväll i höstas. Trion var där för att köpa hasch, något som förnekats av ansvariga att sådan handel förekommer. I tumultet skjuts den ensamkommande afghanen Musthaba Sekandari i ansiktet med en pennpistol och han avlider en vecka senare.
Killarna som dömdes:
- Valjon Ibrahimi, f. 1990 och från Malmö, för bland annat för mord till elva års fängelse.
- Rasmus Tim Grönvall, f. 1991 och från Eslöv, till tre års fängelse med brottsrubriceringen medhjälp till vållande till annans död.
- Flamur Misimi, f. 1989 och från Eslöv, för medhjälp till vållande till annans död i fängelse i fyra år.
Lunds tingsrätt, B 862-12
Under rättegången Lunds tingsrätt skedde även flera utbrott bland åhörare och direkta hot från båda sidor. Även en syster till de nu dömda hotades vid något tillfälle ute på stan.
Strax innan morddramat knivrispades en annan ensamkommande afghan av trion, vilket han sedan motvilligt vittnade om i tingsrätten.
Misshandlad
Samma dag, den 23 mars, som åklagaren och advokater höll slutpläderingarna i målet besökte han och flickvännen, hennes två tjejkompisar samt ytterligare en ensamkommande fritidsgården Gasverket i Eslöv på kvällen. Inne på fritidsgården attackerades afghanen av tre killar – kompisar till den dömda trion. Killarna misshandlade honom då med en rak höger. Det fanns även tidigt uppgifter om knogjärn och biljardkö som tillhyggen. När polis larmades till Badhustorget, där Gasverket ligger, rådde kaos. 25 personer var samlade utanför och det var en upprörd stämning. De tre misshandlande killarna, en 20-åring och två 17-åringar greps direkt.
Afghanen fördes i ambulans till Lunds lasarett. Där konstaterades en bruten näsa och skelettskador, med frakturer på kind- och käkben. Afghanen hade även svullnader i ansiktet och en blödning i höger öga. I efterhand när han fick prata med polisen uttryckte han sin besvikelse över polisen och hela rättsväsendet. Bland annat sa han:
– Jag är rädd och otrygg och känner mig isolerad. Jag har sagt att något kommer att hända mig om jag vittnar.
Emellertid erbjöds han skyddat boende så länge rättegången pågick i mordmålet. Det sa polisens utredare som hade hand om misshandelsmålet. Afghanens flickvän kände sig lika otrygg i Eslöv, speciellt som alla nu vet vem hon är. Snacket går bland de unga, menade hon.
Banalt bråk
Men misshandeln berodde inte på hans vittnesmål under rättegången. Utan om något helt annat. Den ensamkommande och övriga ville spela tv-spel på fritidsgården den aktuella kvällen men fick inte varvid en av tjejerna blev irriterad och sa till den ene 17-åringen att nu var det deras tur. Det tålde inte han och utan ringde istället dit 20-åringen. Sedan var misshandeln ett faktum.
Nu har Lunds tingsrätt delat ut domarna:
Stefal El Tahan, f. 1992 (arab), fick två månaders fängelse för misshandel.
17-åringarna fick ungdomstjänst då de anses ha handlat i samförstånd med 20-åringen.
Stefal El Tahan
Han är ingen duvunge precis.
Under en period under 2010 plågades Eslöv, Södra Sandby, Genarp, med flera mindre orter i Skåne av bostadsinbrott och personrån. Det mest spektakulära rånet skedde den 20 oktober. Eleverna i årskurs sju på Killebäckskolan i Södra Sandby hade fått egna laptops att jobba med. När eleverna var på väg till skolan på morgonen stoppades de en efter en, hotades samt några fick örfilar. De elever som uppgav att de gick i åttan släpptes förbi. Totalt rånades 11 sjundeklassare på sina datorer. Efter en tids jakt och spaning fick man tag på gärningsmännen, som hade sålt vidare alla datorer till okända köpare.
De tre som greps:
- Stefal El Tahan
- Bobby Junior Lärlund, f. 1994 (zigenare)
- Abid Al Rahman Mohamed Shaalan, f. 1995 (arab)
De åtalades för grov stöld, försökt till grov stöld, rån, rånförsök olaga hot, olaga tvång, ofredande och ringa misshandel. Där ingick även ett bostadsinbrott hos en åldring via balkongen när den gamle fortfarande var hemma. Mannen chockades och fick utstå kränkningar av killarna. Och under den pågående rättegången förra våren gjorde Stefal El Tahan tillsammans med en kumpan villainbrott och stal gods för drygt 43 000 kronor.
I maj 2011 kom domen. Abid Al Rahman Mohamed Shaalan och Bobby Junior Lärlund fick ungdomsvård och ungdomstjänst 120 timmar medan Stefal El Tahan fick fängelse tre månader samt skyddstillsyn. I januari dömdes åter Bobby Junior Lärlund till skyddstillsyn. Då hade han under hösten 2011 gjort inbrott med en kompis och stulit en mängd gods. I domen ingick även narkotikabrott och olovligt brukande av fordon. Före datorrånen och allt annat har trion även dömts för andra överfallsrån, inbrott och misshandlar i Eslöv.

Malmö befäster ställningen som gangsterstad

Magnus Olsson (SD)
MALMÖ Idag inträffade ännu ett mord i Malmö. Det innebär att Malmö ytterligare befäster sin ställning som gangsterstad. Malmös problem med brottslighet och allehanda kriminell verksamhet är något vi har kunnat ta del av bland annat via Uppdrag granskning och Malmöpolisen. En nyligen presenterad rapport från Brå påvisar också att Malmöborna är de mest otrygga i landet. I veckans kommunfullmäktige avvisade den styrande majoriteten en motion som gick ut på att kartlägga hedersvåldet i Malmö, liknande den kartläggning som gjorts i Stockholm. Detta trots att den styrande majoriteten befarar att hedersproblematiken i Malmö är omfattande.
Magnus Olsson (SD), kommunalråd i Malmö, kommenterar:
- Att Malmöborna känner sig otrygga är ingen nyhet, så har det varit under ett antal år nu. Bland några av brottskategorierna, till exempel personrån, ligger dessa på rekordnivåer, så även andelen bostadsinbrott. Den judiska minoritetens mycket utsatta situation och de ständigt återkommande incidenterna med bland annat bränder och upplopp, när polisen ingriper mot kriminella i området Herrgården, förstärker givetvis denna höga otrygghetskänsla i Malmö.
- Vi ser nu att kostnaderna för socialbidrag och hemlöshet tenderar att nå rekordnivåer, uppemot en miljard kronor under 2013. Samma nivå som i Stockholm, med den skillnaden att Stockholm har ca 900 000 invånare mot Malmös 300 000. Vi kan med rätta konstatera att det ser mycket dystert ut för Malmös framtid om det inte snarast sker drastiska politiska beslut. En bra början kunde vara att återigen uppmärksamma regeringen på Malmös sociala haveri och bjuda ner statsministern till Malmö. Vad gäller den styrande majoritetens ovilja att kartlägga hedersvåldet är detta rent ut sagt fegt, vad är de rädda för? Korten på bordet och agera sedan utefter det kartläggningen visar.

Muslim rättfärdigar tyskt upplopp och varnar om framtiden

Muslim försöker rättfärdiga salafistiskt våld
SALAFISTER Efter flera upplopp och stökigheter med salafister i Tyskland under maj,försöker nu en muslim appellera till politiker och tyskar i allmänhet att inte provocera muslimer (med Muhammedbilder) framöver för då vet man inte vad som kan hända ungefär. Själva är de så fredliga så och han glömde i hastigheten bort att två av hans fränder knivhögg två poliser svårt under en demonstration. Därtill  upplopp och stökigheter med salafister i Tyskland .
Bonn den 5 maj
Vlad Tepes blog kommenterar inslaget med muslimen:
German muslim justifies riot, blames Germans, warns of future and demands obedience to islamic sensibilities
This is an especially pernicious clip as it uses moral relativism so well.
Part of the overarching islamic plan of course is implementing sharia and ‘dhimmifying’ non-muslims by incrementalism. To make unreasonable but tiny demands on us that violate our sacred principles, principles such as freedom of expression, secularism and most especially, the hard won right to criticize irrational religious authority earned thanks to millions of deaths prior to the enlightenment, in order to replace them with their fetishized sacred principles.
Here we see a variety of forms of sophistry expertly used. But the main theme of it would appear to be what Mark Steyn has so deftly referred to as,
“I’m a peaceful fellow myself, but I can’t speak for my excitable friends. Nice little G7 advanced western democracy you got here. Shame if anything were to happen to it.”

onsdag 23 maj 2012

Rosengård=Apornas planet


Rosengårdsbränder och stenar – försökte ta vapnet från polis

UPPLOPPSSTÄMNING Så var det dags igen med ett nytt exotiskt inslag i Rosengård: läs den arabiska våren. Polis och brandkår fick först larm på tisdagskvällen om att både en MC och en fyrhjuling brann vid macken på Ramels väg. Samma mack som varit kärnpunkten för mängder med bränder och upploppskvällar.
Blåljusen anlände bara för att mötas av ett stenregn i vanlig ordning. Sedan backade man tillbaka till en brytpunkt i väntan på förstärkning. Totalt hade man 10 patruller på plats i området. Då kom ett nytt brandlarm.
Fotografen PPPRESS beskriver vad som hände på platsen:
Polis och räddningstjänst larmades vid 22.30-tiden till bränder på Ramels väg på Rosengård. Polisen samlade ihop ett 30-tal poliser och gav sig in mot bland annat ett brinnande sophus på Ramels väg. En polisman stannade kvar för att vakta polisbilarna medan de andra poliserna gav sig in på gårdarna. När räddningstjänsten nådde fram till sophusbranden försökte en yngling att ta tjänstevapnet från den ensamme polisen som vaktade polisbilarna. Polismannen lyckades att gripa ynglingen men en folksamling krävde att ynglingen släpptes fri. Efter några minuter fick polisen förstärkning och folksamlingen skingrades snabbt. Brandpersonalen kunde under tiden släcka sophusbranden som hotade att sprida sig till närliggande lägenheter i ett av höghusen. Värmen från branden hade spräckt flera av fastighetens fönsterrutor. Den gripne ynglingen transporterades in till polishuset för förhör och ett stort antal poliser bevakade omgivningarna runt Ramels väg.
Strax efter midnatt var det dags igen. Några gator därifrån var nu skådeplatsen för ett antal brinnande mopeder, som kunde släckas. Kravallklädd polis fanns kvar i området långt in på småtimmarna och bevakade utvecklingen. Två 24-åringar sitter anhållna misstänkta för våldsamt upplopp samt en 17-åring misstänkt för för försök till stöld av tjänstevapen.
En boende i området kontaktade Sydsvenskan under sena kvällen, där denne skriver i ett mail:
”Jag vill bara att regeringen ska reagera och göra något skit åt detta.”

torsdag 17 maj 2012

Är inte extrema islamister i Sveriges riksdag värre?


ISLAMISMEN MITT IBLAND OSS: Ingen kan väl vid det här laget ha undgått uppståndelsen kring gårdagens Uppdrag granskning, där man med hjälp av dold kamera på bästa sändningstid kunde avslöja svenska muslimska ledares sanna ansikte, och vad som egentligen pågår innanför väggarna på merparten av Sveriges alla största moskéer. Det är självklart alldeles ypperligt att den bakom ljuset förda svenska befolkningen tillåts ta del av sanningen på detta sätt då och då, men om man nu blir upprörd över detta skulle man antagligen bli fullständigt vettskrämd om man på motsvarande sätt fick veta att ännu extremare islamister än så sitter i Sveriges riksdag, bl.a. som representanter för riksdagens största regeringsparti Moderaterna.
Följande 10 minuter långa och högst effektivt klippta minidokumentär sattes ursprungligen ihop av bloggen Politiskt Inkorrekt, och är späckad med filmade privata uttalanden av riksdagens mest extrema islamist Abdirisak Waberi, vilka får “avslöjandena” i gårdagens Uppdrag granskning att fullständigt blekna i jämförelse.

Denna bara MÅSTE ses av alla som över huvud taget blev upprörda över gårdagens Uppdrag granskning, och när nu Svenssons ute i stugorna för en gångs skull fick en glimt av sanningen om islams representanter i Sverige igår, känns det som ett utmärkt tillfälle att följa upp med denna långt mer skrämmande sanning av samma slag.
Vi skulle därför idag vilja be om er hjälp att sprida denna film överallt – på Facebook, Twitter, bloggar, diskussionsforum, i mail till era vänner, runt fikabordet på jobbet och i varenda kommentarsfält och övrig online-diskussion som över huvud taget relaterar till det som framkom i gårdagens Uppdrag granskning.
Länken sprids lämpligtvis tillsammans med den lika enkla som självklara frågan: Om man upprörs över den extrema islamismen i Sveriges moskéer, vad tycker man då om att ha den på plats mitt i Sveriges riksdag och regering?
Dessutom, alla PK-representanter som igår såg sig så illa tvungna att öppet ta avstånd från alla dessa muslimska ledare i Sveriges största moskéer efter Uppdrag gransknings avslöjanden om deras sanna ansikten, vad säger dessa om att ha motsvarande stenåldersmentalitet representerad i Sveriges riksdag, och t.o.m. i försvarsutskottet(!), där Abdirisak Waberi idag sitter? Svar på denna senare fråga skulle vara högst intressant att avkräva dessa personer, varav Mona Sahlin var en.
Den enda anledningen till att denna extrema islamist över huvud taget sitter kvar i Sveriges riksdag idag är att journalistik av icke politiskt korrekt typ är mer eller mindre bannlyst och officiellt censurbelagd i dagens svenska medialandskap, oavsett hur mycket mer uppseendeväckande och allmännyttig den är jämfört med den handplockade PK-propaganda som huvudsakligen förekommer i mainstream-media. Vi menar, för guds skull, Sveriges egen statsminister blir nästintill lynchad av denna media enbart för att ha yttrat att det finns något som heter “etniska svenskar”, då börjar man så smått förstå hur illa det egentligen ligger till.
Med avseende på reaktionerna ute i stugorna på gårdagens glimt av sanningen kan man inte göra annat än beklaga den förskräckliga situation som råder inom svensk mainstream-media idag, men det bästa man kan göra åt det är att bara fortsätta kämpa för att sanningen ska bli tillgänglig för alla en vacker dag.
Idag har du själv möjligheten att dra ditt strå till stacken på ett extra effektivt sätt, genom att just sprida denna minidokumentär medan folk fortfarande har gårdagens Uppdrag granskning i färskt minne.

Direktlänk till videon, för smidigare spridning:
http://youtu.be/wNDeeoUNvAk

fredag 11 maj 2012

Utbildningsförvaltningen i Jönköping anmäld till Skolverket

ISLAMISERINGEN Nyligen uppmärksammande Avpixlat ett dokument från Jönköping där lärarna försetts med “råd och riktlinjer för muslimska barn/elever” i kommunens skolor, vilka upprättats i samråd med de lokala muslimska församlingarna. Något som onekligen verkar ha satt saker och ting i rörelse: först gick kvinnorättsaktivisten Bahareh Andersson i taketoch nu reagerar även föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime.

I dokumentet stipuleras en rad särrättigheter för muslimska elever, som Andersson menar bidrar till att segregera dessa.
Föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime anmäler nu utbildningsförvaltningen i Jönköping till Skolverket då man anser att överenskommelsen innebär kontroll och begränsning av de ungas livsval.
Dokumentet ska nu upp till diskussion i kommunen.
Fler reaktioner
På Newsmill har redaktionschefen Sakine Madon intervjuat Stephan Rapp, skoldirektör i Jönköpings kommun, och på SVT Debatt skriver bland annat Amineh Kakabaveh (V) om det hon menar är diskriminering mot muslimska barn.
Relaterat

MigiLeaks: Ljugande somalier får hjälp av Migrationsdomstolen att ljuga ännu mer

De tre analfabeta somalierna Hodan Jama Boyne, Shukri Mohamud Mohamed och Ayub Mohamud Mohamed dök plötsligt upp på Migrationsverket i Sverige en dag, utan några identitetshandlingar, och med en massa lögner i bagaget. Migrationsverket avslöjade snabbt diverse uppenbara lögner om att de skulle komma ifrån en del av Somalia som ger automatisk asyl i Sverige, och beslutade sedan om utvisning. Som vi alla vet (och som framförallt alla illegala invandrare vet) finns det ju dock i Sverige ett Migrationsdomstolssystem, vars främsta avsikt är att låta politiskt tillsatta och juridiskt icke-skolade nämndemän annullera Migrationsverkets sakliga utredningar, baserat enbart på sina egna känslor och åsikter.

En av alla lögner som Hodan Jama Boyne försökte sig på med Migrationsverket var att “terrorister från Al Shabaab skulle könsstympa hennes (påstådda) dotter Shukri Mohamud Mohamed om de åkte tillbaka till Somalia”. Ett problem var bara att Migrationsverket bevisade att de inte alls kom från en del av Somalia där ens Al Shabaab existerar (bl.a. genom språktester, och genom att Hodan saknade ens den mest elementära kännedom om området hon påstod sig komma från).
Nu blev det svettigt för de politiskt tillsatta nämndemännen Jan Alvebäck, Harriet Lockner och Inger Lidberg i Migrationsdomstolen, hur skulle de nu kunna lyckas skaffa livslång försörjning på svenska skattebetalares bekostnad för denna grupp illegala somalier, som de hade gjort för så många andra dylika tidigare? Efter många skattefinansierade timmars överläggande kom de dock fram till den geniala idén att trots att de var tvungna att själva medge att somalierna inte alls kom från det område som de påstod sig komma från, och att de påstådda terroristerna från Al Shabaab inte existerar över huvud taget i det område som Hodan och övriga nu hade bevisats komma från egentligen, så trodde fortfarande nämndemännen själva att man nog ändå riskerade könsstympning där också, av några andra godtyckliga ondskefulla somalier (rasistiska åsikter, någon?).
Med det sagt åkte PUT-stämpeln snabbt fram för alla tre somalierna, trots att det enbart var en av dem som över huvud taget ens påstods riskera könsstympning, och i ett nafs var Sveriges pensioner och välfärdssystem ytterligare tre analfabeter närmare sin slutgiltiga räddning.
Utöver att de facto ha öppnat upp för alla yngre kvinnor i Somalia (och uppenbarligen alla som råkar smugglas tillsammans med dem i samma grupp) att utan vidare anledning få uppehållstillstånd i Sverige, tyckte nämndemännen heller absolut inte att det behövdes några tester för att styrka det påstådda släktskapet mellan denna grupp av oidentifierade somalier som hade bevisats ljuga om allt annat de hade sagt hittills. Som bidragande omständighet till domslutet lade de slutligen till i domen att Hodan minsann inte hade dömts för ett enda brott i Sverige under denna korta tid hon varit här, vilket vi väl då måste tolka som att det är ovanligt förekommande i sammanhanget.
Slutligen, bara för att ni alla ska få se ett praktexempel på hur illegala invandrare i Sverige har med sig mallar för exakt vilka kryphål de ska utnyttja (utöver att kasta sina identitetspapper och ljuga om allt och lite till då förstås) för att maximera chanserna att få stanna måste vi här be att få citera somaliernas yrkande till Migrationsdomstolen, vilket mer eller mindre är ett mästerverk i detta avseende. Det innehåller nämligen inga andra angivna asylskäl än just bara de tre allra flitigast utnyttjade godtyckeskryphålen i svensk asyllagstiftning, nämligen “alternativt skyddsbehövande”, “synnerligen ömmande omständigheter” och “anknytning”:
Hodan Jama Boyne yrkar att hon ska beviljas uppehålls- och arbetstillstånd. Som grunder anför hon att hon är alternativt skyddsbehövande eller att omständigheterna i målet är synnerligen ömmande. Shukri Mohamud Mohamed yrkar att hon ska beviljas uppehållstillstånd samt resedokument. Som grunder anför hon att hon är flykting eller alternativ skyddsbehövande samt att omständigheterna är synnerligen ömmande. Ayub Mohamud Mohamed yrkar att han ska beviljas uppehållstillstånd och anför som grund att han är alternativt skyddsbehövande eller att omständigheterna i målet är synnerligen ömmande. För det fall att Shukri Mohamud Mohamed beviljas uppehållstillstånd anför Hodan Jama Boyne och Ayub Mohamud Mohamed också anknytning som grund för sina ansökningar.
Läs hela storyn och domen på MigiLeaks.

Allmänheten saknar förtroende för svenska journalister

De befriande och träffsäkra texterna om den gravt sjukdomsdrabbade svenska journalistkåren avlöser nu varandra i en rasande takt. Nyligen bekräftades bilden av svenska journalister som en rödgrön röra, så även det låga förtroendet för journalisterna och Lars Adaktusson satte ord på allvaret i situationen (se länkar längst ned). Idag fortsätter följetongen med Erik Helmerson på Dagens Nyheter, som skriver att det inte är konstigt att allmänheten saknar förtroende för svenska journalister.

Två nya undersökningar från Göteborg har fått stor uppmärksamhet: professor Kent Asps mätning av journalisternas partisympatier och SOM-institutets traditionella förtroendeundersökning.
De två för en intressant dialog med varandra. Journalisterna har som vanligt mycket lågt förtroende, bara 23 procent, bland den svenska allmänheten. Samma journalister som, enligt Asp, skiljer sig markant från väljarkåren i sina partisympatier: 70 procent röstar på de rödgröna partierna, 29 procent på alliansen. 41 procent av svenska murvlar har MP som bästa parti.
Att det skulle finnas ett samband mellan att folk inte litar på journalister och att dessa åsiktsmässigt spelar på en helt annan planhalva än allmänheten vore inte konstigt, men det kanske är en fråga för vidare forskning. Själv tror jag att ett annat fenomen betydligt bättre förklarar människors misstro: inte Asps undersökning utan journalisternas svar på den.
Det senaste numret av facktidningen Journalisten har sammanställt mediereaktionerna. Den avslöjande rubriken i tidningen är ”Journalistik har ingen politisk färg”.
Är det ett problem att MP är så överrepresenterat? ”Nej, jag tycker inte det”, skriver S-statsvetaren Ulf Bjereld (den i medierna flitigast anlitade politiske kommentatorn just nu).
Påverkas bevakningen av journalisternas åsikter? ”Jag tror inte det”, svarar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. Folkbladet konstaterar att ”politiska sympatier styr inte journalistiken” och Journalistens chefredaktör, Helena Giertta, är än mer säker: ”I valet mellan yrkesrollen och partisympatier väljer journalister yrket. Vilket vi alla vet.”
Det finns ett moment 22 i detta. Ställer man frågan till kåren lyder den egentligen ”Är det ett stort problem att många tycker som du själv?” varför det knappast är ett mirakel att svaret blir nej. Kanske hade samma personer reagerat annorlunda om Asps undersökning visat att 30 procent av journalisterna var Sverigedemokrater. Inte många skulle stå i kö för att försvara dessa journalisters yrkesetiska oklanderlighet när de rapporterade om flyktingmottagning.
Och egentligen är svaren mer ett symtom än själva grundproblemet. Detta handlar om journalisternas kåranda, vår instinktiva reflex att slå ifrån oss all kritik som skulle innebära grundskott mot dels journalistikens fundament – objektivitet och oberoende – dels vår egen självbild.
[...]
Undersökningar som dessa är journalistikens vän, inte dess fiende. Kåren måste inte och kan inte exakt avspegla riksdagskammaren, men precis som i fallen klass, kön och etnicitet är det farligt om redaktioner blir en gegga av politisk samstämmighet och medhåll.
Ett första steg för att komma till rätta med problemet är att erkänna, genomlysa och diskutera det. Att slå ifrån sig med lika delar raljans och oförstående ökar inte förtroendet för oss journalister.
Det är farligt om redaktioner blir en gegga av politisk samstämmighet och medhåll.
Relaterat

onsdag 9 maj 2012

Muslimsk pedofilliga


Polisen ville inte utreda av rädsla för rasiststämpeln


ENGLAND Den politiskt korrekta pesten skördar offer på flera sätt. Rädslan för att få rasiststämpeln på sig gjorde att polisen och socialarbetare inte ville utreda ett fall med ett muslimskt pedofilgäng som gett sig på upp till 50 flickor.







Complaints to social workers and the police were ignored because they were “petrified of being called racist”, former Labour MP for Keighley Ann Cryer said.

[...]

“This is an absolute scandal. They were petrified of being called racist and so reverted to the default of political correctness,” she said.

[...]

Rochdale MP Simon Danczuk said: “What’s become clear is that if police had acted seriously on these concerns in 2008 many of the victims of this appalling case would not have had to go through such horrific trauma.

The Telegraph

måndag 7 maj 2012

Muslimsk demografi

ISLAMISERINGEN I Danmark röstar 89,1 procent av muslimerna på vänstern. I Frankrike uppgår antalet till 95 procent. Denna tendens är densamma över hela västvärlden. Således är muslimsk invandring i själva verket import av valboskap för vänstern. Därför är det inte förvånande att vänsterpartier är de som arbetar hårdast för att öppna våra gränser för mer icke-västerländsk invandring. De belastar sina egna länder med resurssvaga invandrare från mindre civiliserade kulturer för att säkra sina egna omval. De bjuder in folk till vår del av världen som skaffar många barn och bara kan hantera ett fåtal typer av jobb och som därför alltid kommer att rösta på socialisterna.

Medan våra stater och kommuner spenderar miljarder euro, kronor och pund på invandrare, måste vi övriga betala mer och mer i skatt. Några av mina vänner konfronterade ordföranden för Europeiska kommissionen, José Manuel Barroso, för ett par år sedan när de av en slump stötte på Barroso när han kom ut från en dyr restaurang. De frågade honom i en anklagande ton: “Vet du att du skapar en massa problem för framtida generationer genom att låta så många utlänningar komma till Europa?” Barroso svarade ilsket: “Våra barn får hantera sina egna problem”. Barroso skapar medvetet problem som redan har lett till en ekonomisk och samhällelig katastrof med många sårade och döda. Han vill att hans egna och andras barn skall rensa upp i röran han kommer att lämna efter sig när han går i pension på sin EU-finansierade megapension. Barroso är en brottsling och en fegis om du frågar mig.
Smutsiga små hemligheter
Våra politiker och statistiker (som avlönas av politiker) gör sitt bästa för att behålla sin smutsiga lilla hemlighet, antalet muslimer i våra länder. Det verkliga antalet är begravt under olika sätt att kategorisera om en person är invandrare, 2:a, 3: e eller 4:e generationens ättling av invandrare, eller egentligen en infödd västerlänning. Därför kommer en tidpunkt då infödda västerlänningar kommer att vara minoriteter i sina egna hemländer mycket tidigare än vad myndigheterna säger. Men vi behöver inte vänta så länge, eftersom våra länder inte behöver ha en befolkning som är 50 procent muslimer för att nå en kritisk massa – den kritiska punkten – där vi tvingas in i en period av barbari. Som mina vänner på Gates of Vienna nyligen rapporterat i “Lögn, förbannad lögn och den norska statistikbyrån“, “Hälften av Oslos invånare kommer 2040 att vara invandrare”. Många av våra storstäder, däribland många huvudstäder, kommer att ha muslimsk majoritet långt innan det finns en sådan majoritet i landet som helhet.
Andra demografiska faktorer
Många människor tror att invandring och födelsetalen är de kritiska faktorerna. Men det finns andra demografiska faktorer som kan uppväga dessa när det gäller muslimsk demografi i våra huvudstäder och andra stora städer. Vi kan kalla det “dra- och tryck-faktorer” (pull and push factors) – faktorer som drar muslimer till våra största städer och trycker icke-muslimer ur städerna.
Dra-faktorer (som drar fler muslimer till de stora städerna):
- Alla olika typer av invandring.
Schengenavtalet, som gör det möjligt för invandrare från andra länder att i flock ta sig från kontinenten till vissa områden med bättre levnadsvillkor för muslimer (nordiska städer med högre sociala förmåner och andra orsaker som anges nedan).
- Stora städer har ofta en muslimsk gemenskap som lockar ännu fler muslimer då de föredrar att leva bland andra muslimer.
- Stora städer har billiga subventionerade bostäder som är överkomliga för fattiga människor vilket muslimer ofta är, eftersom de är mindre intresserade av att få en utbildning och ett arbetsliv.
- Stora städer med billigt subventionerat boende är mer attraktiva för människor som kommer från en kultur som har färre estetiska förväntningar om boende och miljö. Där kan de leva med andra muslimer i shariakolonier vilket ger högre social status än att leva i en fin stadsdel.
- Stora städer erbjuder bättre möjligheter att tjäna pengar som outbildad (som relativt många muslimer är), t.ex. genom att sälja snabbmat och köra taxi. I dessa jobb kan muslimer tjäna pengar utan att behöva spendera tid med icke-muslimska kollegor.
- Unga muslimer uppmuntras att inte röra sig bort från det muslimska samfundet i de stora städerna, eftersom detta gör det svårt för resten av samhället att utöva social kontroll.
Pådrivande faktorer (som trycker bort icke-muslimer från de stora städerna):
- Icke-muslimer tenderar att flytta ut av de stora städerna på grund av stigande etniska spänningar och konflikter.
- Flera icke-muslimer försöker leva ute i landet när de får barn.
- Den moderna arbetsmarknaden gör det möjligt för framför allt välutbildade människor att leva utanför de stora städerna med hjälp av internet.
- Icke-muslimer tenderar att flytta till platser där det finns färre muslimer i området och i deras barns dagis, förskolor och skolor.
Och vad kommer att hända när antalet muslimer i våra storstäder rör sig mot 20, 30, 40 och 50 procent? Ta ditt lokala muslimska getto och multiplicera det med 20.
Text och översättning: Nicolai Sennels, psykolog
Ursprungligen publicerad på Jihad Watch den 1 april

tisdag 1 maj 2012

Dagens Juridik


Dagens Juridik plankar MigiLeaks


Den 20 april uppmärksammade vi och MigiLeaks ett anmärkningsvärt migrationsbeslut där en av av den förre irakiske dikatatorn Saddam Husseins närmaste män, generalen, underrättelseofficeren med mera, Adel Hussein Muhammed Al-Hashimi, beviljades permanent uppehållstillstånd i Sverige, trots att han sannolikt är att betrakta som medskyldig till grova folkrättsbrott och snarare borde ställas inför rätta än belönas med en fristad i Sverige.

En vecka senare plankar Dagens Juridik MigiLeaks story, dessutom utan att hänvisa till MilgiLeaks som källa. Via artikeln tillkhandahåller man också domen och andra bakomliggande dokument. Dvs, man gör precis det som Datainspektionen nyligen aviserade att man polisanmält MigiLeaks för. Frågan är nu förstås om Datainspektionen kommer att slå ned lika hårt på Dagens Juridik med polisanmälan och uttalanden i rikstäckande media om hur kränkande detta förfarande är?
Värt att nämna och något motsägelsefullt i sammanhanget är också att Dagens Juridik nyligen ondgjorde sig över att Gotlands tingsrätt anslår sina stundande åtal inte bara i domstolsbyggnaden utan också på sin hemsida. Bara häromdagen upplät dessutom Dagens Juridik utrymme åt journalisten Annika Hamrud att i en krönika jämföra Avpixlat med Breivik och i stort sett varenda politisk massmördare under 1900-talet.
Sammantaget ger Dagens Juridik med detta sitt agerande det svenska journalistiska hyckleriet ytterligare ett ansikte, något Sverige behöver ungefär lika mycket som en irakisk folkrättsbrottsling.

Relaterat